bandleden


Rob

rob2

Mijn muzikale smaak is gevormd (en stil blijven staan..) in mijn puberteit. De Fender Stratocaster was net uitgevonden en zeer populair geworden bij allerlei 4 mans-bandjes rond 1960. Muziek is emotie en ik kreeg en krijg koude rillingen van het lage “twang” geluid van Surfgroepen zoals The Ventures en de melodieuze expressie van Hank B. Marvin van The Shadows. Je eigen favoriete muziek zelf spelen met gelijkgestemde maten is zowat het mooiste wat een mens kan overkomen. Oude mannenmuziek? Prima, maar wel muziek wat vast en zeker over 50 jaar nog steeds gespeeld wordt, kortom “Nieuw Klassiek”!
Pas in 2007 heb ik de elektrische gitaar opgepakt, achteraf veel te laat natuurlijk. Met een gewone “Strat” probeer ik het geluid van de Surfgroepen en The Shadows te benaderen. De nummers speel ik op basis van wat in mijn geheugen blijft hangen en is dus nooit een 100% kopie van het origineel.

 

 

Jim (vanaf augustus 2023)

Het zal rond 2016 zijn geweest, toen ik in de sportschool in gesprek raakte met Arjan Koster over muziek in het algemeen en drummen in het bijzonder. Toen ik vertelde dat drummen mij altijd erg leuk had geleken, maar dat het er nooit van gekomen was, nodigde hij me uit om een keer bij hem langs te komen voor een lesje. Zo gezegd, zo gedaan en na afloop gaf hij aan dat het best goed ging en dat ik volgende week maar terug moest komen voor een vervolg. Dat resulteerde in wekelijkse lessen en huiswerk en zo ben ik langzamerhand steeds beter geworden.Al vrij snel mocht ik hem een keer vervangen bij een optreden van zijn eigen band, de 60+ band. Dat was een magische ervaring en ik werd steeds enthousiaster. Omdat hij inmiddels ook de drummer van “The Young Ones” was geworden, werd ik ook daar zijn vaste vervanger. Helaas ging het de laatste tijd steeds slechter met Arjan zijn gezondheid en is hij augustus 2023 overleden. Voor mij betekent dat dat ik hem nu definitief mag vervangen. Ik heb grote schoenen te vullen, maar zal proberen een waardig vervanger te zijn!

Bert (vanaf oktober 2018)

Ook ik was in de jaren 60 fan van Cliff Richard en The Shadows, en speelde toen al als slaggitarist in een bandje.

M’n ouwe EKO-gitaar heb ik nog steeds bewaard , als herinnering aan die leuke tijd. Ik speel nog steeds gitaar, thuis en tijdens de vakanties op een spaanse gitaar, maar in een drietal bands op een basgitaar. En toen kwam onlangs de gelegenheid om in weer een ander bandje slaggitaar te gaan spelen. Ik moest er wel even over nadenken hoor, want m’n agenda is al behoorlijk vol. Dat hoor je wel meer van pensionado’s, ja toch? Maar muziekmaken is zo iets verslavends, daar krijg je geen genoeg van, dus heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben al een tijdje aan het oefenen met mijn andere bandleden -en die ken ik al, want de meesten spelen ook bij de 60plusband- en dat gaat heel lekker. En vanaf oktober 2018 ga ik voor het eerst optreden. Ik heb er zin in!

 

Jan (vanaf mei 2017)

Ook ik ben in de jaren zestig begonnen met het naspelen van nummers van The Shadows, eerst samen met een schoolvriendje. Al snel groeide dit uit tot een heuse “beatgroep” zoals dat toen heette. Hierin speelde ik eerst slaggitaar en later basgitaar. De militaire dienst voor drie van de vier leden maakte een einde aan deze periode. Na mijn diensttijd heb ik alleen nog maar in huiselijke sfeer gitaar gespeeld.

Toen in 2014 het seniorenkoor de Alphense Goldies werd opgericht heb ik mij daar direct aangemeld. Al snel kwam ik door een van de andere koorleden in contact met een gezelschap in Leiden, waar ik gitarist in het orkest werd. Verder zong ik er als solist en was ik voorzitter totdat het gezelschap eind 2022 stopte.

Bij het combo dat de Goldies begeleidt heb ik 2014 op invalbasis basgitaar gespeeld. Een van de andere leden van dat combo is onze eigen Rob, dus zo is het contact met The Young Ones ontstaan. Ook hier aanvankelijk ook op invalbasis. Al snel hebben wij besloten dat ik met ingang van de zomer van 2017 de vaste bassist ben. Naast basgitaar probeer ik hier en daar bij te dragen aan de koortjes en tweede stemmetjes. Met de vele nummers van The Shadows die wij op het repertoire hebben is voor mij de cirkel redelijk rond.

Martin (vanaf mei 2016)

Martin H foto

Zoals zo velen in de jaren 60 heb ik in mijn jeugd kortstondig met beginnende bandjes mijn bijdrage getracht te leveren aan het toenmalige popwereldje.

Echt erg veel resultaat heeft dat voor mij toen niet opgeleverd. Muziek heeft mij sindsdien altijd wel bezig gehouden, dit bleef echter altijd wel beperkt tot het deelnemen aan karaoke of uiteraard het zingen in de badkamer.

Sinds kort ben ik i.v.m. het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd gestopt met werken en kreeg ik buiten het spelen bij toneelvereniging Piccolo in Langeraar wat meer tijd om andere leuke dingen te gaan doen.

Via deelname aan het koor, De Alphense Goldies, kwam ik in contact met de Young Ones die op dat moment een zanger zochten. Waarna het bij mij weer ging kriebelen. Niet geschoten is altijd mis, dus heb ik laten weten dat ik interesse had.

Het gevolg is dat ik inmiddels met de Young Ones aan het oefenen ben voor komende optredens, waar ik met spanning en plezier naar uitkijk en waarvan ik hoop dat er nog heel veel zullen volgen.